Rond deze tijd van het jaar zijn die prachtige, oranje vruchtjes op hun opperbest. Ik stel u vandaag, ter ere van het hoogseizoen, de 3 schiltechnieken van de mandarijn voor.
#1 DE OLIFANT
ook wel "mannelijk geslachtsdeel" genoemd, naargelang hoe uw gedachtengang loopt... Men begint met in het midden van de mandarijn een klein sneetje aan te brengen. Nadien schilt u verder in horizontale richting, als het ware op de evenaar van de mandarijn. Nadat u op ongeveer 2,59 cm van het begin bent gekomen pelt u de twee "oren" van de olifant eraf. Et voilà, de perfect geschilde mandarijn ligt voor uw neus.
#2 DE SPIRAAL
Deze techniek is al een stapje moeilijker, voor de durvers onder ons. Men beginne bovenaan de mandarijn, en maakt ronde schilbewegingen tot onderaan de vrucht. Let wel op, deze techniek vereist uiterste concentratie, één misstap en je bent er geweest!
#3 DE STUKJESTECHNIEK
in de volksmond wordt deze techniek ook wel eens "woessietechniek" genoemd. Dit is een schilmethode voor de opgevers, de papzakken en de luie mensen in de wereld. Eén pluspunt aan deze techniek is dat de schiller zijn eigen zin mag doen en dus al zijn creativiteit, woede of blijdschap op de mandarijn kan botvieren.
Oh ja, wist u trouwens dat de sinaasappel afstamt van de mandarijn, en dus niet omgekeerd zoals vele mensen denken. Dat is zo eens een klein wist-je-datje voor als het gesprek stilvalt op een familiefeest...
Haha zalig, leuk artikel! Hoe komt ge erop!?! :)
BeantwoordenVerwijderenIk ben (helaas?) één van die papzakken, haha.
BeantwoordenVerwijderenOké ik word nu echt helemaal gek van je blog ! Hoe kom je er toch op, geweldig !
BeantwoordenVerwijderenok, achter diejen olifant heb ik láng moeten zoeken! :)
BeantwoordenVerwijderen