dinsdag 8 januari 2013

Tedoeme hé

Op een van de laatste dagen van de vakantie besloot een meisje dat Eva heette eens een rokje te maken. Dit was Eva's tweede rokje en vol goede moed begon ze patronen over te tekenen en te knippen. Gelukkig was er Mme Zsazsa die met haar geweldige boek alles een beetje in goede banen leidde.
Eva koos een prachtig stofje uit dat al veel te lang in haar kast lag en begon met een stukje krijt het patroon over te tekenen.
Alles verliep van een leien dakje, toen ze plots het gevoel kreeg dat er iets niet klopte... Ze merkte dat het motiefje op zijn zij lag in plaats van mooi recht. Dat was een eerste tegenslag, maar Eva liet zich niet uit het lood slagen, draaide de stof om en begon geduldig opnieuw.
Het baatte echter niet, de stof was simpelweg zo'n 10 cm te kort. Eva kon dus haar rokjesdroom weer opbergen.

Gelukkig niet voor al te lang, want toen kwam er een tante op een mooi wit paard en gaf haar een cadeaubon van een superleuke stoffenwinkel, hoezee! En Eva leefde nog lang en gelukkig en beloofde plechtig om jullie allemaal op de hoogte te houden van het vervolg van dit doldwaze avontuur.

4 opmerkingen:

 1. haha ok, hou de spanning erin! ben benieuwd naar je rokje! moet mijn mme zsazsa'ke ook eens dringend opendoen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien kan je er onderaan of bovenaan een boord aan zetten in een ander stofje dat erbij past en zo toch nog een rokje maken van dit stofje?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spannend! En inderdaad, stofje valt sowieso nog te gebruiken als rokje he! Ipv de tailleband uit dezelfde stof te halen, misschien gewoon een effen zwart stofke gebruiken ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. aha dit is dus het verhaal van jouw rok ! Spijtig, maar nu kan het volgende keer niet meer mislukken !

  BeantwoordenVerwijderen