zaterdag 13 april 2013

Marrakech '13

Tijdens de paasvakantie (die morgen gedaan is) ging ik met mijn ouders naar Marrakech. Een regelrechte luxereis, maar we hadden dan ook iets te vieren. Di mama en di papa zijn namelijk 25 jaar getrouwd en daar kon ik lekker van meegenieten!
Er zijn gewoonweg geen woorden om Marrakech te beschrijven, je moet er echt geweest zijn. Alles is zo anders, het was ook de eerste keer dat ik écht in een andere cultuur op vakantie ben gegaan. Normaal gaan we naar Frankrijk of iets dergelijks. Eén ding kan ik zeggen: het was heerlijk!De eerste dag was een shock, wist ik veel dat het nog doenbaar was om alles met ezels te vervoeren en dat leer gewassen wordt in duivenkak. En iedereen, maar dan ook iedereen wou ons naar "la place" leiden, mits betaling uiteraard. Het weer was ook niet al te best, 10 dagen regen op een jaar in Marrakech en wij mochten er eentje meemaken. Gelukkig werd het na twee dagen ook beter weer, 28°C was al te heet voor mij. Jammer genoeg speelde mijn zonneallergie me ook nog eens parten (je kan niet speciaal genoeg zijn hé, allergisch aan de zon, hoe bestaat het?!)


Gelukkig was het hotel prachtig, en als ik prachtig zeg is het zelfs nog een understatement. Het was een oase van rust, pal in de medina. We werden bedient door ultra-vriendelijke mensen. En het ontbijt, hmmm, héérlijk! Elke ochtend cake en versgeperst fruitsap (er is wel 1,5 kg extra Eva bijgekomen...) Moest je het je afvragen, het hotel heet Riad Esprit du Maroc.


Als ik Marrakech zeg, denken sommigen van jullie misschien aan gigantische hotels met mensen die enkel en alleen aan hun zwembad zitten te bakken, maar zo zijn wij niet. Elke dag zijn we naar buiten geweest, de sfeer opsnuiven, verdwalen in de duizenden mini-steegjes van Marrakech, koopwaar bekijken in de gigantische soeks,...


Achter de hoek van ons hotel bevond zich de Medersa Ben Youssef, een koranschool. Als je daar binnengaat word je gewoonweg stil, zo schoon! Al die mozaïeken en dat houtsnijwerk, magnifiek.


We hadden ook het geluk dat we een uitstap naar de watervallen van Ouzoud konden meepikken. De drie uur durende busrit was het meer dan waart. Dat de natuur zoiets kan creëren, je staat met je mond vol tanden! Zeg nu eerlijk, als je deze foto ziet kan dit evengoed in een of ander tropisch regenwoud getrokken zijn!

Iets buiten de stad bevind zich de meest toeristische attractie van Marrakech: Le jardin Majorelle. Een hele tuin aangelegd door de schilder Majorelle en later onderhouden door Yves Saint-Laurent. Het is er prachtig!


En last but not least, wist ik dit schatje op de kop te tikken. Ik wou al altijd zo'n zak, en na heel wat afdingen zijn we tot een mooi prijsje van zo'n 20 euro gekomen. Het enige nadeel is dat hij nog wat naar geit ruikt...

Ziezo, ik hoop dat ik jullie hierbij de goesting heb gegeven om af te zakken naar Marrakech, laat me iets weten mocht je gaan!

6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige foto's en een leuk reisverslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er echt een boeiend land uit ! Die rugzak is trouwens echt leuk.
  Voor zover ik weet sta ik niet in de krant, ben wel benieuwd naar mijn look-a-like :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Woow, wat gaaf dat je daarheen bent geweest! Da's nog eens een bijzondere vakantie bestemming! En dat rugzakje is ook top ;)
  liefsxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben er vorige winter geweest, en ik wil dolgraag terug! Ik had ook wel echt een cultuurshock, maar het is zo prachtig daar, wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie foto's! Die regenbui is echt mooi vastgelegd; inderdaad wel flink wat regen zeg! Het klinkt echt als een superreis en wat een leuke tas heb je gekocht. :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet eruit als een superreis! Mijn mama ging afgelopen jaar en ik was toen al jaloers! Nu ik ook nog die mooie rugzak van u zie.. Wauw seg!

  BeantwoordenVerwijderen