woensdag 13 november 2013

En ik maar zagen

dat er nooit iets deftigs te vinden was in de kringwinkel van Mechelen. Fiets ik er toch wel op een mooie dag voorbij, zie ik een polaroidcamera staan blinken in de etalage. Dus ik spring van mijn tweewieler, net te laat voor een twintiger die voor mij de winkel binnenstapt. Allerlei alarmbellen gingen af in mijn hoofd. Dat takkewijf gaat je polaroid stelen, Eva! Gelukkig moest zij voor iets anders in de kringwinkel zijn. Ik trek een spurtje naar de kassa en vraag of die polaroid in de etalage nog werkt.
"Al onze toestellen zijn getest door een specialist," antwoordt zij plichtsbewust. "Verkocht," wist ik er nog uit te brengen.
In de etalage lag ook nog een ander toestel dat schreeuwde om mijn aandacht en die heb ik dan ook maar gekocht. Voor 13 euro (en tien cent voor het plastic zakje) ben ik nu trotse eigenaar van een polaroid en nog een andere oude camera.

Fimpjes van de oude camera bestaan jammer genoeg niet meer, maar ik vind hem ook heel leuk als decoratie. Toen ik thuiskwam vond ik in de hoes ook nog een oude handleiding.


Toen ik mijn aankoop vol trots op facebook zette zag ook het lief van mijn broer die. Zij was vol verwondering dat polaroids zo in zijn (ze moet onder een steen leven denk ik). En ze zei ook nog terloops dat ze er ook nog een op de zolder had staan die amper gebruikt was geweest.

Nu heb ik dus gewoonweg twee polaroids thuis staan! Ik moet enkel nog filmpjes kopen maar daar zie ik een beetje tegenop. The Impossible Project is de enige mogelijkheid om aan fimpjes te geraken en die zijn ongelooflijk duur. Het woord monopoly komt dan bij mij op. Maar soit, als iemand nog tips mocht hebben om aan goedkopere filmpjes te geraken, ik ben één en al oor.

Ohja, terwijl ik toch in de tweedehandswinkel was viel mijn oog op een mandje vol vintage broches van Coca-Cola. Te koop voor 20 cent het stuk. Heb ik die ook maar mee naar huis genomen :)

11 opmerkingen:

 1. En op Ebay is niks te vinden? Ik weet dat die filmpjes inderdaad heel erg duur zijn en in vrijwel geen enkele winkel meer verkocht worden, wel jammer..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij maakt me zo jaloers Eva! Wow, wat vet dat je die gewoon zomaar ziet staan. Ik kan me voorstellen dat je de winkel in rende :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yiha, goeie vangst! Ik ben ook belachelijk gelukkig met mijn polaroidcamera haha :) Goed dat je gelijk naar binnen gerend bent, zou ik ook doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk! super grappig hoe je die vrouw beschreef! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Joepie! Ik heb de polaroidrolletjes massaal ingeslagen vlak voordat de fabriek ze niet meer maakte, dus ik heb geen tips jammer genoeg. Awoe voor 't plastiek zakske! Jeuj voor kringwinkel Mechelen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh die cola pinnetjes zijn zo tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik woon in Enschede, vlak bij de Polaroid fabriek, ik heb er onlangs zelf ook een Polaroid camera gekocht bij de kringloop. Wou daar nog even gaan vragen voor de filmpjes, mocht het hier goedkoper zijn dan laat ik het je weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat gaaf! Goed geslaagd met je aankopen :)

  xo Liesbeth
  http://aboutfashionliesbeth.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen