zondag 9 maart 2014

vintage hotspots in Antwerpen

Beloofd is beloofd. Ooit lang geleden maakte ik een tripje naar Antwerpen langs allerlei vintage en tweedehandszaken. Nu vrijdag ging ik voor de tweede keer en nam mijn fototoestel mee om voor jullie een fijne reportage te maken.

Think Twice
Lange Klarenstraat 21
Allereerst, met tweedehands moet je geluk hebben (hoerechance om het even plat te zeggen). En vrijdag hadden we dat, de Think Twice in de Lange Klarenstraat stond tot de nok gevuld met superleuke kledij en accesoires. Ik paste de ziel uit mijn lijf en sloeg waarschijnlijk de helft van alle leuke spullen over.
Think Twice in relatief goedkoop. Voor een rok betaal je circa 13 euro en voor een kleedje zo'n 20 euro. Al moet ik wel zeggen dat ze hun prijs omhoog gehaald hebben tegenover pakweg 2 jaar, maar dat neem ik er graag bij. De winkel is erg ordelijk en proper en de mensen zijn er altijd heel vriendelijk. De facebookpagina van Think Twice vind je hier en als je hierop klikt kom je op hun site.
Hou vooral die facebookpagina in de gaten want te pas en te onpas (voor mij doorgaans de tweede optie) doen ze serieuze kortingen tot en met €1 per stuk!

Loria
Nationalestraat 122
Liefhebbers van schoenen en bontjassen (in het winterseizoen) kunnen hun hartje ophalen bij Loria. De winkel wordt uitgebaat door een vriendelijke man en soms kan je er echt schatten vinden. Ze hebben er ook de schattigste stoeltjes ooit om je schoenen te passen.
De site van Loria kan je hier bezoeken, en dit is hun facebookpagina.

Bonavontura
Aalmoezenierstraat 38
Kledij en schoenen hebben we al gehad. Wat ontbreekt er dan nog? Handtassen uiteraard! De sacochenliefhebber met kleine portemonnee kan haar (of zijn, we zijn open minded) slag slaan bij Bonavontura. Het is een klein winkeltje maar letterlijk tot de nok toe volgestouwd met handtassen. Grote, kleine, zwarte, kleurrijke,... Je vindt ze allemaal daar.


Sussies en Koffie
Oude Koornmarkt 69
Ondertussen hebben we al wat dorst gekregen en beginnen onze beentjes wat pijn te doen. Ga dan zeker een koffie drinken bij Sussies en Koffie. De mensen van Sussies en Koffie kwamen op het idee om vintage met koffie te combineren. GENIAAL! Omarm je hipster-zijn en ga hier binnen, echt waar.
De kledij en accessoires zijn van goede kwaliteit en zeker niet te prijzig.
Als je langs de toog komt, kijk dan zeker naar de twee zalige bustes van Beethoven. Koffie, vintage en Beethoven, meer heeft een mens niet nodig.
Na het gesnuister in de kleren kan je je rustig neerzetten en een koffietje, theetje, limonaatje,... drinken. Vergeet ook niet rond te kijken, want onder de stolpen liggen huisgemaakte gebakjes die erg lekker zijn. En kijk nou eens wat een schattig hartje, daar wordt een mens vrolijk van.
De facebookpagina van Sussies en Koffie valt hier te liken, en kijk eens aan, je kan ook gewoonweg online shoppen via deze site. Maar de heerlijke koffie zal je dan wel moeten missen, de live-ervaring is zeker weten beter.

Think Twice
Kammenstraat 48
Wat, een tweede Think Twice? Jep. Ook in Antwerpen? Jep. En dan kunnen ze er geen eentje kwijt in Mechelen? Nope, maar daar moet iets aan gedaan worden hoor.
In de Think Twice van de Kammenstraat heb je de indruk dat het er wat meer chic is, maar de prijzen zijn klak hetzelfde. Dus ga ook hier zeker eens binnen.

Hier vind je de website van Think Twice, en hier de facebookpagina van het filiaal in de Kammenstraat.

Ziezo, dit waren mijn favoriete vintage winkels in Antwerpen, laat me zeker iets weten mochten jullie er ook langsgaan :)

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk Eva, vanaf mijn bank genoten van een dagje Antwerpen!
  Dank.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind inderdaad ook dat ze in Mechelen één moet dumpen :D Maar leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne tips! Ik ken er een aantal nog niet. Die sjakossenwinkel is geweldig hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amaaaaaai, die sjakossen! Ik moet daaropaf :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijne winkels allemaal! Vooral die tassenwinkel ziet eruit als heaven. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke plekjes! Sommige kende ik al maar de andere ga ik zeker eens een bezoekje brengen als ik nog eens in Antwerpen ben

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik was alleen nog maar in Think Twice geweest, nu weet ik de volgende keer waar ik ook nog allemaal heen kan in Antwerpen :)

  BeantwoordenVerwijderen