zondag 27 juli 2014

Gastblog: 4 levensnoodzakelijke tips om de festivals te overleven

Hey allemaal!
Ik ben een van de gastbloggers van Eva, ik ken haar van de scouts (zij heet Gnoe en ik Agame) en terwijl zij geniet van haar vakantie kom ik eventjes wat vertellen over mijn ideale zomer.
Houd jullie regenlaarzen, vochtige doekjes, tentjes en dress-to-impress-kledij klaar…want de Belgische festivalzomer is officieel van start gegaan met Couleur Cafe, Graspop en TW Classic!
Voor wie deze zomer minstens één festival zal bezoeken: goed nieuws! Met deze tips en tricks overleef je jouw hoogtepunt van het jaar zonder problemen!

·        Zorg voor voldoende hygiëne: festivals staat erom bekend modderig, warm en vuil te zijn. Dit hoeft niet per se zo te zijn. Koop de winkels leeg op vlak van vochtige doekjes, ze zijn handig voor toiletbezoeken, vuile voeten, vieze handen én om je wat op te frissen; je hebt er véél nodig! Breng zeker ook een ontsmettende gel mee, je weet wel, zo een vreemd goedje dat verdwijnt nadat je het hebt opgesmeerd. Als je geen water, douche of lavabo in de buurt hebt, is dit echt heel handig!

·        Think before you drink! De eerste dag is de belangrijkste op het festival: denk goed na waar je je tentje neerzet (niet pal naast de toiletten), wat je meeneemt, wat mag en niet mag…als je over deze dingen hebt nagedacht kan je je zonder zorgen laten gaan! Ook altijd handig is het om de regels van de camping en de festivalweide eens na te lezen, op Werchter mag je bijvoorbeeld geen plastic flessen meenemen, geen bussen deodorant,…
·        Let goed op je spullen. Festivals en campings zijn de beste plek voor dieven om hun slag te slaan, het beste is dus om gewoonweg geen dingen mee te nemen die jou heel dierbaar aan het hart liggen…Vervang je nieuw smartphone door een oude gsm, neem je waardevolle dingen altijd uit de tent mee, etc. Wees op een festival ook bereid om best veel geld uit te geven; eten en drinken is er niet goedkoop!

·        Dress to impress! Dit is je kans om die gewaagde T-shirt die al een tijdje in je kast hangt te showen aan heel de wereld! Draag kledij die men niet van jou verwacht, je zal des te meer complimenten krijgen.


Ik hoop jullie mee deze tips een beetje tot hulp geweest te zijn, zodat jullie zonder zorgen kunnen vertrekken! De festivals zijn vaak het beste van de zomer, dus geniet van de goede muziek, knappe gasten en de sfeer, want: “Clapping your hands when you like a band, is way better than clicking some like-button!”

1 opmerking: