woensdag 16 juli 2014

Gastblog: DIY | Camee Silhouette

Beste lezers van ‘We doen eens zot’,
Ik ben al geruime tijd een penvriendin van Eva en lees haar blog altijd met veel plezier. Het leek me daarom erg leuk een DIY voor haar blog te bedenken en te fotograferen. Zelf ben ik graag creatief bezig met papier, stof, penselen, fototoestel etc. (www.deborah-lovemedo.blogspot.com).
Deze DIY leert je om in een handomdraai een persoonlijke kaart te maken met het profiel (zijaanzicht) van jezelf of vriendin/familielied. Zo’n profiel noemt  men ook wel ‘camee silhouet’.

Benodigdheden:
- Papier (contrasterend)
- Evt. lapjes stof
- Fototoestel
- Printer
- Schaar
- Lijm
- Potlood


Stap 1
Fotografeer de persoon voor een raam met veel lichtinval. Je moet zorgen dat je precies de zijkant van het gezicht fotografeert. Door het licht wat van achter tegen de persoon valt tekent de silhouet zich beter af. 
Stap 2
Zet de foto’s op je computer/laptop en bewerk ze eventueel waar nodig is. In mijn geval heb ik de foto’s zwart/wit gemaakt en extra schaduw toegevoegd zodat het silhouet duidelijker afstak tegen de achtergrond. Als je tevreden bent over de foto moet je nu de grootte bepalen waarin je het silhouet wilt gaan printen. Een ansichtkaart is A6 formaat, zorg dat het silhouet mooi in het midden van de kaart past met ruim 1,5cm aan alle zijden.
Stap 3
Kies nu het papier waarop je de silhouet wilt overtrekken. Dit gaat het beste door de afgedrukte foto tegen het raam te houden met daarover het papier (met de goede kant naar het raam toe) zodat je het silhouet kunt overtrekken. Als je het niet goed kunt zien kun je ook de foto uitknippen, het silhouet op je leuke papier houden en vervolgens omtekenen.Stap 4
Mocht je eens wat anders willen proberen, het is ook leuk de silhouet op stof te plakken. Je kunt kiezen voor een effen silhouet met bloemetjes stof als achtergrond of juist andersom. De stof plak je om een stuk karton (A6 formaat) zodat je geen rafelige randen ziet. Let wel op welke lijm je gebruikt want het is zonde als je de lijm door de stof heen ziet.

Tenslotte is je camee silhouet klaar en kun je de kaart ophangen met masking tape of bijvoorbeeld in een leuk lijstje doen. 

3 opmerkingen: