maandag 29 juni 2015

Water met een smaakje

Het is officieel, de eerste hittegolf van het jaar zit eraan te komen en ik krijg al schrik. Ik haat warmte, ik weet dat ik nu klink als een zagende bomma, het zij zo.
Langs alle kanten worden we dezer dagen bekogeld met goede adviezen. "Vergeet je niet in te smeren", "Niet te veel in de zon zitten", maar vooral "Genoeg drinken, hé". Dat durf ik al eens te vergeten, al is het de laatste tijd verbeterd sinds ik mijn Dopper drinkbus gekocht heb. Fashionable water drinken doet u zo.

Wat ook hip blijkt te zijn is "infused water", een veredelde naam voor water met een smaakje. Een gezonde vorm van frisdrank, zeg maar.
Infused water is voor water wat breezer is voor alcohol, je drinkt er veel van zonder het door te hebben.

Ik zet voor u mijn vier favorieten op een rijtje.


{ Aardbei-munt }


Bij de aardbei-munt variant, is het belangrijk dat u de aardbeien in schijfjes snijdt. Door hele stukken fruit in het water te droppen, zal u niet het gewenste effect verkrijgen. Omdat de aardbeien niet zo'n doordringende smaak hebben, laat ik ze meestal een nachtje trekken in het water.
En de madeliefjes? Och, ik doe altijd bloemen in mijn water, dat is toch vanzelfsprekend.

{ citroen-lavendel }

Met de lavendelstruiken die in elke voortuin van elke voorstad in bloei staan, is dit recept ideaal om uw dorst te lessen dezer dagen. Ik ben zelfs bijna beschaamd om dit een recept te noemen.
Let wel op, laat de lavendel zeker geen hele nacht trekken zoals de aardbeien. Dan wordt het een beetje te geparfumeerd en krijgt u het gevoel alsof u de gehele Provence van Frankrijk naar binnen heeft gespeeld.

{ framboos }


Framboos is dan weer een veel subtielere smaak, dus ook hier raad ik aan om de vruchtjes een nachtje te laten trekken in het water. 

{ watermeloen }


Dit is voor de durvers, voor diegenen die eens een uitdaging in hun leven willen. Ik heb geen idee welke hekserij erachter steekt, maar als ik watermeloen in mijn water doe, is het er ofwel boenk op, maar het kan ook serieus tegen steken.
Laat de watermeloen zeker niet te lang weken in het water, want dan krijgt u de smaak van rotte watermeloen. Het water zal sowieso niet sterk smaken, maar op het einde geeft de watermeloen er een licht bijsmaakje aan, wat het toch iets specialer maakt dan "gewoon mainstream water van de kraan".


Zo, en vergeet u vooral niet in te smeren, niet te veel in de zon te zitten, en vooral genoeg drinken hé.


1 opmerking: