zondag 18 augustus 2013

The All-in Experience

Nog twee maanden geleden leefde ik met de gedachte: mij krijg je met geen stokken in een all-in hotel. Een hoop vooroordelen en halve waarheden borrelden dan in mijn hoofd op over de mensen die in zulke hotels verblijven. Een week geleden veranderde ik zelf in zo iemand...
Het werd een leerrijke ervaring, maar daar blijft het ook bij. Ik zal niet meer zo gauw een last-minute boeken naar zo'n hotel.
Wat er zo speciaal is aan een all-in hotel is dat het een wereld is die compleet op zichzelf draait. Net zoals in de echte wereld met verschillende individuen. 
Een kleine opsomming:
 • De Bomma in Badpak: Haar biotoop is het zwembad, een plek waarvan ze niet schijnt te wijken. Ze is als het ware aan haar stoel vastgekleefd. Dat vastgekleefd zijn heeft dan ook zijn verstrekkende gevolgen gehad. Ze had immers niets om zich te beschermen tegen het beruchte zonlicht van de Costa Brava en is daardoor in een te hard gebakken aardappel verandert.

 • De Vrolijke Vlaming: Berucht in zijn soort is dit type. Doorgaans wandelt hij al "Hé Jos, çavakes man?"-roepend door de gangen van het hotel. Let op, want eens deze man hoort dat u ook afkomstig bent uit Vlaanderen heeft hij parasitaire neigingen. De beste remedie is om met uw kompanen een code af te spreken zodat u, zodra de Vrolijke Vlaming op gehoorsafstand is, oftewel uzelf het zwijgen oplegt oftewel heel overduidelijk Frans, Engels, Duist of eender welke andere taal staat uit te kramen.

 • De Dwalende Dronkaard: De meeste mensen beschouwen dit type als dom, maar als we verder zijn gedrag gaan bestuderen blijkt hij eigenlijk behoorlijk slim te zijn. Wanneer de anderen angstvallig proberen om met hun drinkgedrag binnen de perken te blijven (uit vrees voor een bierbuik) drinkt hij er rustig op los. Gevolg is dat deze man al van bij het ontbijt in vrolijke toestand is en naarmate de dag vordert is hij 's avonds meestal schijtezat. Wat is daar nu zo slim aan? Wel, deze man wil gewoon zeker zijn dat hij al zijn geld dat hij in zijn vakantie gepompt heeft er ook weer uit kan drinken.

 • De Te Benijden Babe: Daar ligt ze dan aan het zwembad, schijnbaar onbeweeglijk maar zich goed beseffend wat haar in zich omgeving afspeelt. Het meisje met het perfecte lichaam: slanke taille, platte buik, mooi lang haar, goed gevormde borsten, perfecte poep,... Als zij langsloopt dan bekijkt iedereen haar, de mannelijke helft met erg veel belangstelling en de vrouwelijke met blikken die overlopen van jaloesie. Ja, ook ik dat geef ik eerlijk toe.

 • De Gulzigaard: Zijn/haar biotoop is het restaurant. De all-in hotels staan bekend voor hun buffetten en dat heeft dit type geweten. Klokslag half acht (het openingsuur) staat hij/zij aan de deur van het restaurant. Van zodra de gulzigaard een tafel is toegewezen vertrekt hij/zij op rooftocht. Hij/zij komt dan terug met borden gevuld met hoofd-, voor- en nagerecht. Bor-den vol! Wanneer dit type vind dat het wel welletjes is geweest met al dat eten trekt hij/zij zich terug naar zijn/haar kamer. Maar niet zonder nog heel wat resten van het eten op de tafel achter te laten 

 • Het meisje dat niet op haar plaats is (ofte mezelf): Zij ligt in de schaduw aan het zwembad, waar niemand liggen wil. Ze is ofwel aan het lezen, aan het borduren of zich aan het ergeren aan al die mensen in het zwembad die haar belemmeren om rustig baantjes te trekken. De meeste mensen kijken niet echt naar haar en maar goed ook want liefst zou ze gewoon willen oplossen in de lucht.

10 opmerkingen:

 1. Ah oef, het is dus echt zoals ik dacht.....voor ons te duur dus is het er nooit van gekomen.....maar nu toch geen spijt, alhoewel ik op de camping gelijkaardige types kan beschrijven haha
  Ik vraag mij vooral af: wat doen die mensen heel den dag ??? Ik lees op vakantie ook heel veel, haak of brei of borduur ook, maar dan wil ik toch ook eens wandelen, iets bezoeken, naar de winkel, zelf iets klaarmaken
  Ja ik vrees dat ikmij hard zou vervelen...maar bruin zou ik wel zien !!!.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Of bij mij op de camping een maand geleden.
  De te vriendelijke hollander: Wanneer men 's nachts vol schrik in de donker van de tent naar de toiletten wandelt, verschiet van een hollander die amper 10 centimeter van je hoofd 'HUJ' roept. Nou ja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hihihi, superleuk geschreven :D ('hé jos, çavakes man?' en vele anderen deden mij hardop lachen)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eva, ik heb echt dringend (echt heel dringend) uw hulp nodig! Als ge dit leest, stuur mij rap een mailtje, want ik ben u e-mailadres kwijt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dat klinkt serieus! Ik heb je een mailtje gestuurd via dat e-mailadres van laurel fleur

   Verwijderen
 5. Haha, ik houd ook écht niet van all-in hotels. Een keer meegeweest met mijn vriendje van toen, maar was vreselijk. Ik ga liever kamperen ofzo. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, zalig! Ik ben zelf ooit één keer naar een All-In Hotel geweest... 1 keer en nooit meer, zegt genoeg :) Maar voor oude mensjes snap ik wel dat het een makkelijke en goeie vakantiebestemming is - voor jonge mensen a big no go!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als dat niet toevallig is !!! Ik ken chiro tijl ( is wel onze vijand maar soit)
  En ik ken lies zelfs ! Allé beter gezegd, ik ken haar tantes, zat er met een in de klas, en ik heb haar al vaak zien toneelspelen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moest dus een reactie op een ander bericht zijn hé....

   Verwijderen
 8. Super leuk geschreven! Ik zie mezelf ook niet als het type all-in. Geef mij maar een romantisch hotelletje in één of ander dorp of gezellig in de tent.

  BeantwoordenVerwijderen