woensdag 5 februari 2014

Momenten onder muzikale begeleiding

Dat muziek een grote invloed kan hebben op onze gevoelens en emoties wisten we al langer. Bij een romantisch dinertje passen zeemzoete violen, bij een workout heb je dan weer liever wat harde gitaren die je oppeppen. Ik ben een persoon die voor verschillende momenten van mijn leven bijpassende muziek heeft. Een kleine opsomming:

“ik-ben-op-weg-om-iets-belangrijks-te-doenmomenten”
Deze muziek zet ik steevast op als ik een examen moet gaan doen, of als ik mijn school binnenwandel en ik me even machtig wil voelen. Geen enkele muziek geeft me zo’n gevoel als de Ouverture 1812 van Tsjaickovski. Het geeft me zo’n machtig gevoel, alsof ik net een gigantische veldslag heb gewonnen die heel de geschiedenis zal omgooien en in het rijtje komt van De Slag bij Actium, of die bij Waterloo. Om het even samen te vatten: Tsjaikovski is mijn held!

“ik-zit-in-de-auto-en-kijk-door-het-raammomenten”
Dit is zo’n typisch filmmoment, voor het meer dramatische effect kan het ook nog zachtjes regenen. Wat wel belangrijk is, is het gevoel dat je bij dit moment hebt. Ben je verdrietig of blij?
Optie 1: verdrietig
Dan neem je best deze.Optie 2: blij
Dan raad ik jullie deze aan


“ik-heb-zin-om-te-dansenmoment”

Ook bij deze maak ik graag een opsplitsing: het “ik-heb-zin-om-schattig-te-dansenmoment” en het “ik-heb-zin-om-vuil-te-dansenmoment”. Kleien waarschuwing bij de laatste, als er iemand in een gebied van 5 meter rond jou staat waartegen je echt niet wil twerken: ZET DEZE LIEDJES NIET OP!
En dan natuurlijk ook nog de andere. Perfect als je eens lekker koket en schattig jezelf wil uitleven


“het-waait-ongelooflijk-hard-en-het-gaat-precies-stormenmoment”
Hou in de gaten wat ik jullie zeg: over een jaar kennen jullie allemaal de groep Binti. Binti bestaat uit zes zussen die samen de mooiste muziek ooit maken. My Sun My Moon is mijn absolute favoriet en geeft me zo’n donker gevoel...


“het-roze-wolkjesmoment”
Luister hier gewoon naar, gewoon doen en je begrijpt het.


“ik-wil-eens-nadenken-over-het-levenmoment”
Als ik een liedje mag kiezen dat ik perfect van buiten ken en nooit beu zal worden is het dit wil. In De Fleur van Mira vind ik gewoonweg prachtig, meer woorden hoef ik er niet aan vuil te maken. Die tekst raakt mij echt keer op keer.

Doe gerust je zegje in de comments over jouw levensliederen of momentjes onder muzikale begeleiding, ik ben benieuwd :)
Nog een prettige woensdag gewenst!

5 opmerkingen:

 1. Missy Elliot!

  Heerlijk.
  Daar kan ik inderdaad prima een random dansmomentje mee vullen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan op de Ipad niets afspelen, maar 1812 ken ik ! Sinds ik het heb leren kennen gebruik ik het elk jaar in de klas als we over waterloo en napoleon vertellen.......zalig als we met zijn allen het franse lied mee teretetereteren....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Muziek kan zoveel met je doen! Je weet precies de juiste dingen te benoemen, ik herken veel van die momenten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende Binti nog niet, maar vind ze na zo'n 5 seconden het filmpje geluisterd te hebben al helemaal geweldig! Die gaan mijn Spotify in, bedankt voor de tip! :) xx

  BeantwoordenVerwijderen