zondag 6 april 2014

Paris is always a good idea

Vlak voor de paasvakantie was het zover. Na vijf jaar noeste arbeid op de schoolbanken haalden we eindelijk profijt uit ons werk. Drie daagjes Parijs werden ons op een schoteltje aangeboden, en welke gek zegt daar nu nee tegen. Ik niet, want om het met de woorden van Miss Audrey Hepburn te zeggen "Paris is always a good idea."

Mocht je een enquête houden over de hoogtepunten van deze fantastische reis zou je van ieder van ons een ander antwoord krijgen. Drie dagen Parijs met de vrienden, eindelijk eens de Eiffeltoren zien, het nummer van een knappe maar wildvreemde militair op de metro krijgen. Ook de ticketenverzamelaars konden hun hartje ophalen met al die metro- en TGV ticketjes.

Of wat dacht je van een crêpe eten op de kosten van de leraren, of in één van de belangrijkste kamers van de geschiedenis -de spiegelzaak van Versailles- staan. Misschien was er wel iemand die het zachte donskussen, de vederlichte matras en de heerlijke regendouche in onze ruime kamers -ahum...- het summum van de reis vond. Anders was het zeker wel toen we onmiskenbaar meneer Rombauts herkenden in een gratis krantje op de metro. Laat die moustache na de vakantie maar gerust staan hoor, meneer.
Voor mij persoonlijk lag mijn hoogtepunt van de hele reis elders. Ben je nog eens in Parijs, ga dan naar de Sacre Coeur. Zet je iPod op, oortjes in en laat dan Rapsody in Blue van George Gershwin het volle kwartier spelen. Stap wat rond in Montmartre, zeg vriendelijk "bonjour" tegen iedereen die je tegenkomt. Daal de trappen voor de kerk af, en met elke trompetknal zet je je voet vooruit. Geniet van de muziek, geniet van het uitzicht, geniet van Parijs, geniet gewoon!
En dan, wanneer het orkest de laatste verbluffende noot door je oren heeft gejaagd, zet je Ouverture 1812 van Tsjaikovski op. Draai je om, kijk naar boven, en laat je omver blazen door het mooiste gebouw van heel Parijs. Adem in, adem de sfeer in, adem Parijs in.

Dit zijn echter de tips van een introverte kluizenaar met een fetisj voor klassieke muziek en kerken. Wie neemt die nu serieus?

8 opmerkingen:

 1. Parijs, te veel geweest. Goede en slechte ervaringen. Tip: Als een persoon je benaderd aan dat gebouw met veel trappen om je een armbandje te verkopen. Ren zo snel mogelijk weg. Want ze bestelen u terwijl ze uw pols vast houden. Voor de rest vind ik uw tips van de kluizenaar heel fijn om te lezen. Wij deden met school een heerlijke boottocht.

  Ps: kom je lekker mee chatten in het bloggerscafé? (facebookgroep voor en door bloggers)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het kan gebeuren dat iemand je serieus neemt. Al regelmatig naar Parijs geweest, en in juli misschien even terug. Toch eens proberen op gekende plekken te wandelen met deze schitterende muziekkeuze in de oren. Dank voor de tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig! Ben er nog nooit geweest, maar wil graag gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi bedankt voor je lieve reactie!
  Ik krijg helemaal zin om naar parijs te gaan als ik dit zo lees :)

  XO

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk je overzichtje met tickets en knutsels. Ik wil zo graag weer naar Parijs. :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne post!
  Het is al even geleden dat ik in Parijs geweest ben maar wil er zeker nog eens terug naartoe gaan.
  Al was het alleen maar om Sacre Coeur nog eens goed te bekijken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Crêpes op de kosten van de leraren, klinkt goooed haha ;P
  veel plezier in Parijs en fijne Pasen alvast! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te lezen, ik wil dringend nog een keertje naar Parijs. Enneuh... Ik ben nu ook wel erg benieuwd naar Meneer Rombauts hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen