woensdag 28 mei 2014

Omarm die innerlijke hipster

Er bestaat de laatste tijd een wildgroei aan hipsters, in mijn stadje valt het nogal mee. Van het moment dat je echter een voet zet in grondgebied Antwerpen, valt het niet te ontkennen. De hipster society is alomtegenwoordig.
Ik denk persoonlijk dat er in elk van ons een klein beetje, of net erg veel, hipster schuil gaat. Want er zijn een heleboel dingen die erg hipster zijn, maar waarvan we niet kunnen ontkennen dat we ze ook wel fijn vinden.

ANALOGE FOTOGRAFIE
Op deze blog zijn er al een paar keer berichten gekomen over mijn liefde voor analoge fotografie. Er zijn een hele resem redenen waarom het zo fijn is. Dat analoge, het heeft gewoonweg iets.

RAY-BAN
Reeds drie jaar ben ik trotse eigenaar van mijn lieve Ray-Banbril. Eva en de bril, wij zijn één. Of zoals een klasgenoot het op een dag treffend zei toen ik mijn bril even niet aanhad: “Aaaargh, EVA HEEFT GEEN BRIL AAN!”

KOFFIEBARS
De hippe koffiebars rijzen uit de grond. Een paar weken geleden opende er bij ons in de buurt nog eentje. Peleton de Paris, een bicycle bar zowaar. Wat dat is, daar ben ik niet zo zeker van, maar dat gaan we zeker na de examens eens uitpluizen. Verder drink ik mijn koffie graag bij Kaffee Ine of Sister Bean. En in Antwerpen uiteraard bij Sussies en Koffie.

TWEEDEHANDS
Sussies en Koffie brengt ons naadloos over bij het volgende onderwerp: tweedehands. Ik hou van tweedehands! Meer woorden ga ik daar niet aan vuil maken, ik laat jullie gewoon mijn laatste aankoop zien.
All hail het gewei!

URBAN OUTFITTERS
Wat ik eigenlijk het leukste vind bij de Urban Outfitters is de cadeau afdeling. Want tussen ons gezegd en gezwegen, die kleren zijn toch soms een beetje vreemd hoor…
Vooral de stationary vind ik altijd super.
Tenandere, die terrariums! Daar gaat een mens spontaan "omigado" van roepen.

DRIEHOEKEN
Driehoekjes zijn leuk, mijn achtergrond van thza blog is lang een hoop driehoekjes bij elkaar geweest. Mijn wallpaper van het moment is een gigantische driehoek. Eigenlijk is dit helemaal niet zo hipster, want al sinds de renaissance is men geobsedeerd met driehoeken. Driehoekscompositie in schilderijen, ik ken mijn kunstgeschiedenis hoor.
MUZIEK
Ik wil nu niet de dikke nek uithangen, maar ik heb bij muziek al een paar keer gedacht “Die vond ik al cool voordat al die andere mensen hem/haar gingen adoreren”. God, vergeef me voor mijn zonden.
En komaan, Alt-J, Vance Joy, Arctic Monkeys, The XX, … ze maken gewoon steengoede muziek.
Er bestaat ook een hele fijne playlist op Spotify, Happy Hipster genaamd. Kijk eens hoe een techneut ik ben, ik kan dat hier gewoon inzetten.DE REMEDIE
Ben je dan toch nog niet overtuigd dat het hipsterbestaan best nog leuk kan zijn. Er bestaat slechts een remedie, maar die is wel zeer doeltreffend. Schreeuw gewoon van de daken dat je een hipster bent. Maak een sandwichbord, wijdt er een twitteraccount aan, huur een vliegtuigbanner, maakt mij wat uit. Zolang je het maar niet ontkent.
Je bent immers maar een echte hipster als je hardnekkig blijft ontkennen dat je het niet bent.

9 opmerkingen:

 1. Ik ben ook wel een beetje een hipster denk ik zo. Al voel ik echt niks liefde, zelfs geen zuchtje romantiek, voor de Urban Outfitters.. Vind alles er zo duur en overrated, jammer genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook net als Elisse een beetje hipster. Alhoewel ik al Pinterest had eeuwen voordat 1/4de van mijn Facebook het begon te ontdekken. Instagram ben ik toch beetje dikke meeloper mee. Analoog is hip, toch heb ik er mij niet meer aan gewaagd sinds de moderne camera uitkwam. Ach, als je het zo bekijkt zijn we allemaal beetje hipster? :)

   Verwijderen
 2. Olapola, hier staan een heleboel dingen die ik zelf ook megaplezant vind! Ten eerste ben ik dol op analoge fototoestellen (niet de foto's zelf, die vind ik te duur, maar het mechanisme van de openschietende lens vind ik zalig). Verder ben ik dol op gehoornde monturen, schatten ontdekken in kringloopwinkels, en koffie. Absoluut koffie. En in het openbaar breien durven mijn vrienden ook wel eens onder de categorie 'hipster' te klasseren... Maar als ik alles zo op een rijtje zet vind ik zelf eerder dat ik een innerlijk omaatje heb in plaats van een innerlijke hipster :p
  Uitstekende muzieksmaak trouwens ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een interessant artikel! erg leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fantastisch stuk, vooral het slot is heel treffend!
  Heel hard gelachen ook, dankjewel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahahaha, als ik dit lijstje afga, ben ik best een hipster... Alleen zie ik er zo niet uit ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wanneer je alternatiever bent dan de mensen om je heenen houdt van tweedehands wordt je al snel onder de naam 'Hipster' geplaatst. Dit vind ik persoonlijk spijtig omdat de naam zo'n negatieve bijklank heeft...
  Je artikel maakte me wel hardop lachen! :D

  ~ Hannelore

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk stukje om te lezen! :) Ik werd trouwens laatst hipster genoemd omdat ik vegetariër ben, dat was ook nieuw voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Halloooo analoge fotografie en koffiebars! Love it :)

  BeantwoordenVerwijderen