maandag 11 augustus 2014

17 before 18

Morgen is het zover, dan ben ik jarig en word ik 17 jaar. 17, dat is nog jong hé. Omdat dit het jaar is voordat ik 18 word, een leeftijd waaraan verplichtingen vast hangen, wil ik optimaal genieten. Daarom heb ik een lijstje samengesteld, een lijstje van 17 dingen die ik wil gedaan hebben voor ik 18 jaar ben.

Jep, dit is dus DE lijst. (om het allemaal een beetje te verduidelijken, geef ik ook een woordje uitleg)


 • Naar de opera gaan, Ik ben gek van klassieke muziek. Ergens vorig jaar ben ik naar een voorstelling geweest waar men de bekendste aria's uit de opera zong, en ik had er enorm van genoten. Daarom besloot ik dat ik dus eens een volledige opera wou zien.
 • Iemand live zien optreden, Niet zomaar iemand uiteraard, iemand wiens muziek ik graag hoor. Ik kan gewoon niet uitkiezen naar wie ik nu eigenlijk wil gaan kijken.
 • Een nieuwe stad ontdekken, België is niet zo groot, maar de enige steden die ik een beetje ken zijn Mechelen en Antwerpen. Super zielig hé!
 • 15 films zien, Ik ben een loser als het aankomt op filmkennis. Mijn "to-watch lijst" is gigantisch, en geloof mij, 15 films is al een hele opgave.
 • Mijn polaroid gebruiken, Vorig jaar kocht ik een polaroid in de krinwinkel, en voor Kerstmis kreeg ik een casette met filmpjes. Maar ik ben een ongelooflijke gierige stresskip, en ik wil dat die 8 superdure foto's zo mooi mogelijk zijn, dus heb ik tot op heden nog geen polaroids getrokken.
 • 5 km kunnen lopen, Mijn conditie zit onder het minimum, en er mogen eigenlijk ook wel een paar kilootjes af.
 • Een hele week zonder social media, Ik ben lichtelijk verslaafd aan het worden, daarom wil ik proberen of ik een hele week zonder kan. Er zijn wel enkele spelregels: ik moet die week gewoon thuis zijn en e-mail is geen social media. Dit is dus geen volledige week zonder internet, maar gewoon een week zonder facebook, instagram, snapchat,...
 • 3 kledingstukken maken, Ik heb hier nu een hoop naaiboeken liggen, maar ik heb er eigenlijk nog niets mee gedaan. Daar moet verandering in komen.
 • Vaker iets buitenshuis doen, Ik ben een huismus en bijkomstig ook nog een introvert type. Ja, ik beken, soms als iemand vraagt om iets te doen verzin ik gewoon een smoesje om thuis te blijven. Meestal heb ik daar nadien dan ongelooflijk veel spijt van.
 • 25 boeken lezen (waarvan 5 in een andere taal), Deze spreekt voor zichzelf.
 • 8 DIY's uitproberen, Ik heb een pinterestbord vol staan, maar ik heb er eigenlijk nog maar bitterweinig echt uitgeprobeerd.
 • Citytrippen in eigen stad, Mechelen is een heel mooie stad, maar eigenlijk weet ik hier allesbehalve alles zijn. Dus ik wil één of twee daagjes de toerist uithangen in de stad waar ik al 17 jaar woon.
 • 5 lange wandelingen maken met Oscar, Het enige wat ik hier bij moet uitleggen is dat Oscar mijn hond is.
 • 12 kaartjes sturen naar wildvreemden, Het doel is gewoon een telefoonboek openslagen en een paar namen selecteren. Of wat me ook leuk lijkt is gewoon in Mechelen een paar kaartjes gaan bussen.
 • Geld verdienen, Ik ben een explosieve combinatie van twee dingen, lui en gierig. Tot vorig jaar had ik nooit problemen met geld, ik kwam ruim toe met mijn zakgeld. Dit jaar echter, zit ik toch wel erg vaak krap bij kas. Dus dit jaar wordt het uitkijken naar een babysitadres en/of vakantiejob.
 • 4 rommelmarkten bezoeken, Deze is ook vrij evident.
 • 5 keer "echt" koken, Het enige wat ik tot hiertoe gekookt heb, zijn desserten en limonades. Dus ik wil 5 keer echt avondeten koken.
En uiteraard zal ik jullie van mijn vorderingen op de hoogte houden.

12 opmerkingen:

 1. Grappig, ik had je ouder ingeschat op basis van je blogs. Tof idee om zo'n lijst op te stellen. Alvast een dikke proficiat en dat er maar veel van je wensen mogen uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Happy birthday! Eindelijk op weg naar volwassen worden! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alvast een gelukkige verjaardag! Geniet ervan! En superleuk lijstje, staan een paar dingen op die niet zo evident zijn lijkt me, dus een tip van mij (of misschien had je dat al gedaan): hang je lijst op een plaats die je dagelijks ziet, zodat je vaak herinnerd wordt aan je doelen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkige verjaardag voor morgen!
  Zo mooi gemaakt, die lijst :) Veel succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooie lijst! 't Amusement met het doorstrepen ervan en gelukkige verjaardag al!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook al is het pas morgen, ik wens je toch al een gelukkige verjaardag! Mooie lijst heb je gemaakt, er zijn enkele dingen die ook wel op mijn lijstje zouden komen. Veel succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Catherine Windels11 augustus 2014 om 22:17

  Dat babysitten om iets bij te verdienen...ik weet je te vinden. Alvast een dikke kus voor morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Origineel, zo'n lijstje! En als je een nieuwe stad wil ontdekken, Leuven is zo gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om zo'n lijstje te maken! En alles is best haalbaar, dus dat is extra fijn als het lukt :).
  Wat leuk dat je naar de opera wil, dat zou nou nooit in me opkomen om naar de opera te gaan. Maar volgens mij een heel bijzondere ervaring.

  En ik zou zeggen ga lekker op citytrip naar Gent: zo'n leuke stad. Ik zou daar echt uren kunnen rondlopen (en op het terras zitten haha).

  Ik denk dat het met je lijstje wel goed gaat komen :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hihi 5 keer echt koken ^^ Leuke lijst wel! Hopelijk kan je tegen je 18e verjaardag enkele schrappen. Of nog beter: allemaal! Go for it girl! :D

  x Aurélie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als je Kortrijk wilt komen ontdekken, kan ik je goeie tips geven. Leuk overzicht en nog een late gelukkige verjaardag :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk idee! Je hebt een prachtig handschrift trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen